Lite engelskt

I maj månad, mitt under pågående köksrenovering så bestämde vi oss för att kolla in en loppis som hölls i en kyrkolokal ett stenkast bort. Bah! tänkte vi, inte kan en såhär liten loppis vara något att ha, vi lär ju titta runt i fem minuter, rynka på näsan och gå hem.
Tji fick vi, för vi fick bland annat med oss de här skönheterna och dess fem syskon hem:


Det framgår kanske inte så bra av bilden, men muggen är mörkt chokladbrun.
 
Dessa plockar vi fram när vi får besök, och de är väldigt praktiska i det att de är i lämplig storlek för både kaffe och te, så ingen behöver känna sig utanför med en udda mugg, och ingen behöver känna att man fått för lite av vad man nu dricker.
 
Fatet är utformat så att muggarna inte halkar omkring vilket underlättar en hel del på väg från köket till vardagsrummet, och dessutom så är alla delar stapelbara så de tar inte upp så mycket plats när de inte används. En av muggarna har ett nagg, men det är inget man hänger upp sig på när man betalat en tjuga för hela bunten.
 
Jag har inte lyckats få reda på något om tillverkaren, en sökning på Doverstone ger inte mycket och Staffordshire är inte heller till någon större hjälp, eftersom det finns och har funnits mängder med porslinstillverkare i just Staffordshire.
 
Överlag så är jag mest intresserad av svenskt porslin, men är det fint så är det, oavsett var det kommer ifrån.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0